luni, 6 octombrie 2014

Produse tradionale romanesti pe care le gasim in Suceava

Fiecare regiune a tarii are produsele sale traditionale. Romania are un teritoriu foarte mare, asa ca fiecare regiune are modul sau de preparare a produselor alimentare, fapt care le ofera arome, texturi si aspecte diferite. Tocmai de aceea, fiecare zona le are pe ale sale. Suceava nu se lasa cu nimic mai prejos, fapt pentru care are o multime de preparate traditionale inregistrate in registrul national al produselor traditionale.

  • Lapte si produse din lapte: branza de Horodniceni; cascaval de Izvorul Alb; cascaval de Zamostea; cascaval de Casvana; cascaval si branza burduf de Stanisoara; cascaval de Dolhesti; cascaval de Cornu Luncii; cascaval, branza burduf si urda de Poiana Marului; cascaval de Radasani; branza sarata, cas de oaie framantat si cascaval afumat de Varnita; branza de vaci cu smantana de Crainicesti; cas afumat, cascaval si urda de Raraul; cascaval de Vulturesti; cascaval de Botus; cascaval de Vama; lapte acru de Romanesti; branza sarata si cascaval de Boroaia; cas, cascaval, branza de burduf si urda de Delut.
  • Carne si produse din carne: carnati, carnaciori proaspeti, chisca, muschi afumat, pastrama afumata si piept afumat de Bosanci; carnati, carnati de vita, caltabosi, lebar, toba, muschi afumat, piept afumat, slanina afumata si salam de vita de Udesti; carnati, ceafa, toba, chisca si sunca de Burdujeni; salam de porc, muschi, carnati, carnaciori afumati, toba, lebar, caltabosi, caltabosi cu hrisca, salam, slanina afumata, sangerete, toba afumata, pastrama de porc si jambon Bucovina; muschi afumat, pulpa afumata, ceafa afumata, piept afumat, carnati, carnaciori, toba, chisca, lebar, costita si slanina de Radauti; muschi, muschi de vita, carnati de porc, toba si lebar de Dorna; carati de Voronet; carnati, chisca si leber de Falticeni; cozonac de carne Bucovinian; carnati de casa afumati si caltabos de Horodnic.
  • Bauturi: bere Suceava Clasic, Calimani si Bermas.
  • Peste si produse din peste: pastrav afumat de Bucovina.

Sugeram sa se inregistreze si produsele de panificatie si producatorii de legume si fructe si produse din acestea, pentru ca stim ca sunt foarte multe si foarte bune.

Selgros Suceava
Produse alimentare si nealimentare
Str. Cernauti nr. 118 Suceava,720089, RO
Tel: 0230 553 000
Fax 0230 553 199


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu