joi, 7 august 2014

Produse de patiserie, din Franta medievala pana astazi

Produsele de patiserie au o istorie bogata atat ca desert cat si ca gustare, istoria lor incepand desigur in Franta. Francezii ne-au dat desertul pana la urma, produsul in sine cat si cuvantul, care provine de la frantuzescul desservir, ironic, termen care insemna debarasarea mesei. Semnificatia termenului desert pe care o stim astazi a intrat in uz abia in secolul al XVII-lea. Obiceiul de a avea desert la masa a inceput sa fie popular abia dupa dezvoltarea numeroaselor produse de patiserie, prajituri si diferite tipuri de dulciuri, desigur, tot de francezi, inainte se serveau fructe sau branzeturi ca desert. 

Astazi produsele de patiserie nu mai sunt doar ale francezilor, le gasim peste tot, in diferite forme, sub diferite nume, dar oricum ar fi sunt intotdeauna bune. Ca sunt moi, dulci, cu crema, cu gem, cu nuca, fie ca vorbim de cornulete, pateuri, covrigi umpluti, branzoici, saleuri, saratele, checuri, strudele umplute si cate si mai cate. Poti sa le mananci goale, cu iaurt, lapte, cu cafeaua de dimineata sau daca esti mai adventuros cu fructe. Indiferent de care preferi, produse de patiserie gasesti in Cluj Napoca  la Selgros.
Francezii sunt cei mai asociati cu produsele de patiserie de calitate, avand o istorie bogata in acest sens, continuand traditia si astazi. Peste tot in Franta o sa gasesti  patiserii la fiecare colt de strada, micul dejun in Franta deseori fiind un croissant sau un alt produs de patiserie si o cafea. Retetele si metodele de preparare s-au schimbat cu timpul, bucatarii din perioada Renasterii au perfectionat foile de placinta, iar in secolul XVII si XVIII s-au introdus mai multe noi retete si produse in gama patiserie.

Cu o istorie bogata si un gust minunat produsele de patiserie s-au raspandit rapid in intreaga lume, fiecare regiune punandu-si amprenta asupra lor. Produsele de patiserie specifice noua includ cozonacii, cu diferite umpluturi, placintele si covrigii. Datorita faptului ca ofera practicalitate si gust, produsele de patiserie sunt deseori folosite ca gustari sau ca o alternativa buna la micul dejun. La Selgros gasesti o gama larga de produse de patiserie, pentru orice gust.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu