luni, 15 decembrie 2014

Despre folosirea foliilor autocolante pentru personalizarea diferitelor spatii si materiale

Atunci cand vorbim de cadouri personalizate, ne vin in minte o multime de evenimente, ocazii sau momente cand acestea se daruiesc. Insa dincolo de prilejuri, de situatii potrivite, de pret, ambalare si efectul de surpriza pe care aceste materiale il produc, e bine sa vedem cateva aspecte ce se ascund de ochii curiosilor (sa ii numim asa).

Majoritatea oamenilor ca si simpli cumparatori sau utilizatori ai acestor produse personalizate tin cont doar de pret, durata de executie, costuri suplimentare, materialele folosite, utilizare si durabilitate. Toate acestea insa, sunt determinate de tehnica de creare folosita si de materiile prime utilizate. Despre aceste materiale vom vorbi in randurile urmatoare ale acestui articol. Vezi oferta de folie autocolanta aici - unul din produsele de baza in personalizarea obiectelor.

Foarte adesea folia autoadeziva este astfel in centrul acestei etape de productie. Gratie progreselor tehnologice din ultimii ani, astazi oferta este incredibil de  variata:

  • folii pentru colare auto
  • folii pentru cutting plotter ; la randul lor acestea se impart in seturi pentru aplicatii generale, bannere si copertine,  casete luminoase, folii decorative pentru sticla, folii sablon, folii metalice sau de tip premium cast.
  • folii pentru imprimare digitala
  • folii de  laminare
  • folii pentru aplicatii speciale
  • folii reflectorizante


Asadar, fie ca e vorba de o zi de nastere, de onomastica, de absolvirea scolii, de ziua indragostitilor (Valentine's Day sau Dragobete), de sarbatorile de Craciun, Paste, An Nou, o infoliere de calitate, cu un mesaj potrivit, personalizat,  poate sa faca deseori mult mai mult decat un cadou scump.  Alege intotdeauna calitate, prin produsele PIN - folii autocolante, magnetice si folii auto - o gama variata de materiale, echipamente pentru industria publicitara din Romania.

luni, 6 octombrie 2014

Produse tradionale romanesti pe care le gasim in Suceava

Fiecare regiune a tarii are produsele sale traditionale. Romania are un teritoriu foarte mare, asa ca fiecare regiune are modul sau de preparare a produselor alimentare, fapt care le ofera arome, texturi si aspecte diferite. Tocmai de aceea, fiecare zona le are pe ale sale. Suceava nu se lasa cu nimic mai prejos, fapt pentru care are o multime de preparate traditionale inregistrate in registrul national al produselor traditionale.

  • Lapte si produse din lapte: branza de Horodniceni; cascaval de Izvorul Alb; cascaval de Zamostea; cascaval de Casvana; cascaval si branza burduf de Stanisoara; cascaval de Dolhesti; cascaval de Cornu Luncii; cascaval, branza burduf si urda de Poiana Marului; cascaval de Radasani; branza sarata, cas de oaie framantat si cascaval afumat de Varnita; branza de vaci cu smantana de Crainicesti; cas afumat, cascaval si urda de Raraul; cascaval de Vulturesti; cascaval de Botus; cascaval de Vama; lapte acru de Romanesti; branza sarata si cascaval de Boroaia; cas, cascaval, branza de burduf si urda de Delut.
  • Carne si produse din carne: carnati, carnaciori proaspeti, chisca, muschi afumat, pastrama afumata si piept afumat de Bosanci; carnati, carnati de vita, caltabosi, lebar, toba, muschi afumat, piept afumat, slanina afumata si salam de vita de Udesti; carnati, ceafa, toba, chisca si sunca de Burdujeni; salam de porc, muschi, carnati, carnaciori afumati, toba, lebar, caltabosi, caltabosi cu hrisca, salam, slanina afumata, sangerete, toba afumata, pastrama de porc si jambon Bucovina; muschi afumat, pulpa afumata, ceafa afumata, piept afumat, carnati, carnaciori, toba, chisca, lebar, costita si slanina de Radauti; muschi, muschi de vita, carnati de porc, toba si lebar de Dorna; carati de Voronet; carnati, chisca si leber de Falticeni; cozonac de carne Bucovinian; carnati de casa afumati si caltabos de Horodnic.
  • Bauturi: bere Suceava Clasic, Calimani si Bermas.
  • Peste si produse din peste: pastrav afumat de Bucovina.

Sugeram sa se inregistreze si produsele de panificatie si producatorii de legume si fructe si produse din acestea, pentru ca stim ca sunt foarte multe si foarte bune.

Selgros Suceava
Produse alimentare si nealimentare
Str. Cernauti nr. 118 Suceava,720089, RO
Tel: 0230 553 000
Fax 0230 553 199


joi, 7 august 2014

Produse de patiserie, din Franta medievala pana astazi

Produsele de patiserie au o istorie bogata atat ca desert cat si ca gustare, istoria lor incepand desigur in Franta. Francezii ne-au dat desertul pana la urma, produsul in sine cat si cuvantul, care provine de la frantuzescul desservir, ironic, termen care insemna debarasarea mesei. Semnificatia termenului desert pe care o stim astazi a intrat in uz abia in secolul al XVII-lea. Obiceiul de a avea desert la masa a inceput sa fie popular abia dupa dezvoltarea numeroaselor produse de patiserie, prajituri si diferite tipuri de dulciuri, desigur, tot de francezi, inainte se serveau fructe sau branzeturi ca desert. 

Astazi produsele de patiserie nu mai sunt doar ale francezilor, le gasim peste tot, in diferite forme, sub diferite nume, dar oricum ar fi sunt intotdeauna bune. Ca sunt moi, dulci, cu crema, cu gem, cu nuca, fie ca vorbim de cornulete, pateuri, covrigi umpluti, branzoici, saleuri, saratele, checuri, strudele umplute si cate si mai cate. Poti sa le mananci goale, cu iaurt, lapte, cu cafeaua de dimineata sau daca esti mai adventuros cu fructe. Indiferent de care preferi, produse de patiserie gasesti in Cluj Napoca  la Selgros.
Francezii sunt cei mai asociati cu produsele de patiserie de calitate, avand o istorie bogata in acest sens, continuand traditia si astazi. Peste tot in Franta o sa gasesti  patiserii la fiecare colt de strada, micul dejun in Franta deseori fiind un croissant sau un alt produs de patiserie si o cafea. Retetele si metodele de preparare s-au schimbat cu timpul, bucatarii din perioada Renasterii au perfectionat foile de placinta, iar in secolul XVII si XVIII s-au introdus mai multe noi retete si produse in gama patiserie.

Cu o istorie bogata si un gust minunat produsele de patiserie s-au raspandit rapid in intreaga lume, fiecare regiune punandu-si amprenta asupra lor. Produsele de patiserie specifice noua includ cozonacii, cu diferite umpluturi, placintele si covrigii. Datorita faptului ca ofera practicalitate si gust, produsele de patiserie sunt deseori folosite ca gustari sau ca o alternativa buna la micul dejun. La Selgros gasesti o gama larga de produse de patiserie, pentru orice gust.

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

marți, 28 ianuarie 2014

Cum se stabileste pretul unor albume foto digitale

Fie ca te pregatesti pentru nunta, fie ai un alt eveniment la care trebuie sa te gandesti, imortalizarea momentelor ce vor veni  este un aspect de care nu poti sa uiti. Pentru acest lucru, majoritatea romanilor apeleaza la cameramani si fotografi profesionisti - insa munca lor (sau munca noastra) nu se termina odata ce acest pas a trecut. Pastrarea acelor clipe, in format digital nu este suficienta - de aceea cei mai multi dintre noi  preferam sa le tiparim pe hartie si sa le punem intr-un album. Insa cum ar fi daca am reusi sa facem acest lucru intr-un mod mult mai profesional decat acum? Acest lucru a devenit astazi extrem de accesibil, prin intermediul studiourilor foto ce ofera si servicii de realizare de albume foto digitale, precum www.photofuji.ro.



Haideti sa privim in randurile urmatoare la elementele ce determina pretul unor astfel de albume - fie ca vorbim de comenzi pentru evenimente ca nunti, botezuri, aniversari, absolviri si asa mai departe:
1. Tipul copertii
Cu siguranta aceasta va determina mare parte din valoarea finala a albumului. Vom avea libertatea sa alegem intre numeroase colectii de piele naturala, piele ecologica sau hartie foto. Fiecare dintre acestea va avea la randul sau o varietate de modele, la preturi si trasaturi aparte.
2. Numarul de pagini
Paginile incluse in respectivul album nu sunt legate doar de cantitatea de hartie foto utilizata ci si de  numarul de fotografii tiparite (culorile utilizate, volumul de munca si asa mai departe)
3. Formatul albumului
Dimensiunea blocului  determina un anume format, exprimat intr-un anumit raport, in centimetri.  In plus, pe langa albumul in format clasic, poti opta si pentru una sau doua variante in miniatura.  Sunt preferate urmatoarele variante: 20x20 cm, 20x24 cm, 30x20 cm, 30x30 cm, 25x 38 cm, 30x40 cm.
4. Realizarea machetarii
Aceasta poate fi realizata fie de fotograf, fie de tine insuti sau alti specialisti ce pot utiliza un program de editare foto, precum Indesign sau Photoshop - descopera aici cateva sfaturi utile pentru acest proces.
5. Finisajul
Strans legat de etapa de realizare a copertii, aceasta finisare se refera la inscriptionarea frontala a acesteia. Ne putem gandi astfel la  utilizarea de litere, cuvinte, inscriptii variate, forme, culori, poze. In functie de preferinte, de stil si dorinte, putem gasi modul corect de a exprima ceea ce simtim sau gandim.

Achizitia unor cutii de albume, personalizate, poate sa reprezinte de asemenea un cost suplimentar - deci, un pret final mai mare.

Pentru a gasi cele mai bune oferte de astfel de albume foto digitale, pentru a gasi un pret care sa iti convina si poate pentru a incepe o colaborare de durata, fa cunostiinta cu expertii de la PhotoFuji Studio. Cu siguranta, aceste albume foto pot sa fie cadoul perfect pentru cei dragi sau chiar pentru tine!